Öltözködési tanácsadás diákoknak

megjelenés kultúra | referenciák

MEGJELENÉS KULTÚRA

Öltözködni jó Az önkifejezés legegyszerűbb és leglátványosabb módja a külső megjelenés megváltoztatása. A diákoknak ez elérhető és könnyen kivitelezhető. Mintát keresnek, amit a saját ízlésükre formálnak. A középiskolában szinte minden stílust büntetlenül kipróbálhatnak, míg megtalálják a sajátjukat. Ha a stíluskeresésben ugyanazt a támogatást kapják meg, mint a szakmakeresésben, akkor a kettő összhangra talál amikorra elballagnak az iskolából, és hiteles megjelenéssel tudják képviselni az érdekeiket a hétköznapokban.

Miért támogassuk a stíluskeresést Bárki, - legyen felnőtt vagy gyerek - aki elkezd a külsejével foglalkozni, nagyon hamar a higiéniával is összebarátkozik, még akkor is, ha előtte ez gondot okozott. A tinédzsereknek sok gondjuk akad a testápolással. Izzadtságszag, lábszag, hajápolás, szájhigiénia, stb. Amint felvetődik az igényük, hogy megfeleljenek a másik nem és társaik elvárásainak, akkor a legfogékonyabbak a praktikus és egyszerű ötletekre. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a tisztálkodásra, a környezetük rendjére, és még a bevitt kalóriákra is.

Az öltözködés, a változtatás lehetősége, egy kreatív játék, ami nemcsak az ízlés finomhangolására szolgál, de segíti a döntésképesség fejlődését, a kritikák kezelését, a beilleszkedés fortélyainak elsajátítását, és még sok apró, de fontos dologban nyújthat tanulási lehetőséget.